kyss från Perugia

Ibland blir man positivt överaskad...ganska ofta händer det mig här på ön faktiskt och för ett par dagar sedan hamnade jag på ett mysigt ställe som jag åkt förbi hundratals gånger och tyckt det verkat alldeles för turistigt. Tur att man ibland blir så fikasugen så man bara måste stanna på första bästa ställa och att det just den här dagen blev Ihre gård. Stället ligger precis vid vägen och det första man ser är en, som på så många andra ställen, turist fälla....gårdsbutik även kallad och innehåller massor av vackra saker men priserna är ofta höga och även om det är en fröjd för ögat att se sig om i butiken och härligt att känna på alla vackra keramikkoppar och lammskinn så blev det inget handlat för min del.
                   

Nu kommer det man inte får missa....gå förbi gårdsbutiken och sikta in dig mot Kaffestugan. Där hamnar man lite i en oas. Glömd är den trafikerade vägen och dyra turistprylar och fram kommer ett mysigt café med luncher och gott hembakat fika.
             
Dofterna av nybakat bröd och bullar sprider sig i lokalen och man kan välja mellan att sitta i ett stilrent rum med höga stora fönster, en mindre del med vita stolar och röda dukar på borden samt pelargoner i fönstren. Man kan också leta sig in till rummet längst in för att sitta i riktigt gamla stoppade möbler i gammelrosa eller ta chansen att sitta ute i någon av de vackra uteplatserna. Vart man än sätter sig med sitt fika kan man avnjuta det i lugn och ro.
                  
Själv tog jag chansen och lyxade till det med en kopp te(naturligtvis) och en "Kyss från Perugia" med vispad grädde.
                                  
Riktigt gott, vackert inrett, trevlig personal, hembakat och ett ställe jag absolut måste tillbaka till. Vilken tur att man gör tvärtemot vad man brukar i bland och stannar istället för att köra förbi.

lite av varje | |
Upp