Tar mig fram bland all snö.

TISDAG
I dag var promenaden till jobbet helt fantastisk. Solen sken mellan molnen, snön gnistrade och vinden var stilla.

Det tar mig nästan en timme att ta mig hemifrån till jobbet gåendes men vissa dagar går det som en dans.

Vägen är nästan helt rak och jag passerar både skog och villor, hyreshus, parkeringar och en kyrka. Allt täckt med vit snö i mängder.


Till eftermiddagen hade det börjat snöa och jag tog vägen genom staden hem.


Snön viner och det är inte många som trotsar vädret och ger sig ut nu på eftermiddagen.
Vill man ta en fika på Creperiet så är det bara att slå sig ner. Värmen från maschallen räcker inte så långt så jag vandrar vidare genom staden.

Några som inte heller sätter sig och fikar i dag är de som plogar alla gator för att vi andra ska kunna ta oss fram bland all snö.


Snön yr och det börjar bli väldigt grått. Dags att vända hemåt, koka sig en kopp te och njuta av att ha avklarat en härlig promenad.


ONSDAG
Försökte titta ut genom fönstret för att se dagens väder men det var inte så lätt. Fönstren var täckta av snö och det var bara att inse att ute var det snöstorm. En timmes promenad kändes inte alls lika lätt som igår men påbylsad i ytterbyxor, mössa, vantar, halsduk, jacka och vinterkängor beger jag mig iväg.


Snö i massor och snöhögarna bara växer och växer.

Vägen hem gick lite lättare men i morgon hoppas jag verkligen att vinden har mojnat och jag slipper gå i motvind. Hur mar än gör så är Allégatan en väg där det alltid är motvind. Vet inte hur det går till men det är ett känt fenomen för gotlänningen.
Väl hemma möts jag av min hustomte som hälsar mig välkommen. Han är lite missnöjd över att vara täckt med snö men annars är humöret på topp.


Foto | | Kommentera |
Upp