läkande för en förkyld liten Anna

Hemgjort äppelmos......hemgjort äppelmos.....hemgjort äppelmos.... Det finns flera sätt att pigga upp mig på när jag är hemma och tycker synd om mig själv och ett av dem prickade väninnan in exakt idag....hon kom nämligen med hemgjort äppelmos. Precis vad man behöver när man inte har någon som helst aptit och knappt orkar ta sig ur soffan. Bara tanken på att jag hade en hel burk med alldeles nygjort äppelmos i kylskåpet fick mig att piggna till så mycket att jag faktiskt lagade lite pannkakor. Gudomligt gott!! Vi har nog världens godaste äpplen i det här landet. Svenska äpplen som doftar gott och smakar ljuvligt. Älskar den här tiden på året när man kan köpa svenska äpplen, eller om man har tur, plocka själv. Igår fick jag hjälp av mina snälla föräldrar att handla lite förnödenheter och självklart fanns svenska äpplen på önskelistan så nu har jag både äpplen och mos att njuta av. Man blir lite bortskämd ibland... Fick låna tre filmer också och det är läkande för en förkyld liten Anna, att ha något att titta på och försvinna iväg i när man ligger i soffan och väntar på bättre dagar. Nu står valet mellan romantisk komedi eller drama...
Älskar min lilla stekpanna som är perfekt till det mesta, som att steka pannkakor t.ex. Ett måste i det lilla köket där det inte finns någon elvisp är förstås även Shakern från Tupperware. Perfekt att skaka ihop en pannkaksmet, eller fixa lite "vispad" grädde med. Så, nu blev det lite reklam också ;)
lite av varje | | Kommentera |

tusen tack!!

I bland är det bra att ha envisa väninnor. Jag som absolut inte ville vara till besvär och inte alls behövde nån dunderkur mot förkylning sitter nu med ett leende på läpparna och tycker att jag har det så himla bra...för naturligtvis struntade min väninna i att jag sagt nej tack och envisades med att få komma och lämna dunderkuren. Sagda dunderkur består av torkade kryddor som hennes mamma gjort iordning till henne och som hon nu delade med sig till mig utav. Tusen tack till mamma i Turkiet. Och som om inte det var gott nog så har jag nu också en vacker blombukett på mitt bord som lyser upp en i övrigt gråtrist dag med sitt rosa skimmer. Lagom när teet är kokat och blommorna fotograferade i olika vinklar ringer nästa väninna och undrar hur jag mår och om det är något jag behöver... Känner mig genast piggare och njuter nu av en god kopp äkta botar-förkylningar-te och är glad. Tusen tack för att ni finns mina vänner!
lite av varje | | Kommentera |

dagens bild

Hösten har infunnit sig på ön, lugn och stillhet.
I trädgården börjar det mesta vissna men denna lilla skira blomma vajjar sakta i vinden och lyser svagt rosa i höstsolen.
Foto | | En kommentar |
Upp