tjaukle käldu

Jaha, så var det maj och ännu en härligt solig dag.
Tillbringade dagen på en helt (för mig) ny plats här på ön. Med vatten som porlar fram mellan tallar och vitsippor, och fåglar som kvittrar från träden...ett vackert änge.
Här slog vi oss ner väninnan och jag i varsin solstol med picknick korgen skyddad i skuggan, kameran i högsta hugg och solen bländande i ögonen. Helt underbart....tills det kom en STOR familj och slog sig ner bredvid i bästa "TOFTA-turist-anda", tjafsande tonåringar och gaggiga pensionärer i en enda soppa....näää det blev snabbt en flytt till bättre område....phu!!!
Sen var det bara att njuta av solen i ansiktet och fåglarnas kvitter i öronen.
Helt underbart!!!
Grillat till lunch, och fika med (av mig) nybakta muffins. Total avslappning och ett perfekt sätt att tillbringa en solig dag på.
Nu blir det soffan en stund och en härlig känla av välmående i magen.
Foto | | Kommentera |

blommor, blommor, blommor...

Vår, härliga vår.
Fantastiska solskensdag....här kommer dagens bilder från ett soligt och varmt Botaniska trädgården, Visby. Blommor, blommor, blommor och naturligtvis det vackra Magnoliaträdet som står i full blom.
Det blev natruligtvis en fika på härliga Gula husets café också.
Vår i Visby on PhotoPeach
Foto | | Kommentera |

lycktorna stiger sakta

Valborgsmässoafton och dags att skaka av sig vintern och välkomna våren. En underbart solig dag avslutas med sång av min underbara kör Almänna Sången Visby på St. Hansskolans trappa tillsammans med NS kören. En gammal tradition som återupptogs förra året och väl nu kan kallas för tradition igen. Härligt är det iaf att stå på trappan till skolan och sjunga in våren tillsammans. Publiken sviker inte och gårdplanen är full av lyssnande och stämningen är härligt glädjande. Tonerna klingar ut mellan husen och vi kompas ibland av både måsar och småfåglar....men vad gör väl det, det är ju VÅR!!
Avslutade kvällen med att äta en god middag på Isola Bella men innan dess firade vi av Valborg tillsammans med en massa andra människor ner i Almedalen.
Istället för majbrasa valde man att tillsammans skicka iväg 150 ljuslycktor upp över träd och hustak, ut över havet till vacker musik i bakgrunden.

En väldigt härlig känsla att tillsammans med hundratals andra se hur lycktorna sakta stiger mot skyn medan solen går ner i havet.
Foto | | Kommentera |
Upp