bruset från havet

Jippiii!!!!!!
Har lyckats föra över bilder från min mobil till datorn...jehoooo....inte var det svårt men jag har ju inte haft rätt kabel. 
Nu måste jag naturligtvis visa lite bilder från några fantstiskt härliga dagar.
Börjar med Afternoon Tea ute i Djupvik. Hadet jag vetat att bilderna blev så bra som de blev i kvalité hade jag såklart fotat mera men några foton blev det i allafall.

Vi gick en promenad utmed havet i Djupvik. Isen låg fortfarande i strandkanten, solen sken och allt som hördes var bruset från havet och vinden i trädkronorna.På Djupvik hotell var uppdukat en härlig afternoon tea buffé. Färska, varma scones, div. kakor och pannacottor blandat med små snittar och frukt. Allt serverat till en underbar utsikt ut över hamnen, fiskebodarna och havet.En annan härlig dag var lördagens tur till Lergrav och en fosil-letar-promenad ute vid Furilden. Själv har jag hittills trott att området hete Furillen men det visade sig att det inte gjorde, även om man i folkmun inte uttalar d-et.

Men på vägen ut till Furilden passerade vi Legrav Fisk och café. Där åt vi våfflor till lunch och njöt av stillheten och miljön en liten stund innan vi åkte vidare
 

Cafét är enkelt inrett med charm. Våfflorna smakar gudomligt och Cafét måste absolut besökas fler gånger.En bild från Furilden får avsluta det här inlägget men nu när jag vet att bilderna blir bättre än jag trodde så blir det fler foton innan min kamera är lagad/eller köpt ny.
Foto | | En kommentar |

säkert vårtecken

Årets första starur har inträffat....jaha då var det bara sex till att vänta. Staren har kommit och nu väntar gotlänningen på att det ska bli sju snöoväder innan det blir sommar. Sju starurar ska genomlevas så man får väl vara...typ glad...över att det började snöa igår och numera ligger ett vitt täcke över ön...igen. "bara" sex starur kvar...och det måste bli barmark mellan dem. Hmmm...

Passar på att visa några bilder på ett säkert vårtecken så länge.
Född på 50-talet (tror jag), klädd i vacker orange med skinande silver detaljer och pysslas om av bästa väninnan här på ön. DET är ett vårtecken att glädjas över när denna goding kommer fram i vårsolens sken....och förra veckan dök den upp på Visbys gator med sitt välbekanta brummande.


 Ok inte rentvättad vid fototillfället men charmig ändå...

Foto | | Kommentera |
Upp