mysa och må gott

Började kvällen med en stor härlig grillbuffé med div godsaker på för att sedan gå över till en god kopp te med hallonpaj till och sist men inte minst kom så mannen vi alla väntat på upp på scenen.

Emil Jensen i egen hög person, lika rolig som vanligt, lika bra musik som vanligt och med texter som får en att skratta högt, nicka medhållsamt och skaka på huvudet åt försäkringskassa, borelia och andra dagsaktuella händelser. Livet genom Emils ögon är en fröjd för örat. Härligt med människor som ser det komiska i händelser och får en att, inte bara le utan, skratta högt.


I skenet av solnedgång och fotogenlampor var vi en ganska stor samling som spenderade kvällen med Emil. Sittandes på stolar, bänkar, filtar, kuddar, soffor eller annat, inlindade i filtar, tjocka tröjjor eller sjalar från ett annat land, alla fick vi skratta, mysa och må gott.

När solen gått ner, musiken tystnat och scenen är tom sitter vi kvar en stund och bara njuter av den härliga sommarkvällen, trevligt sällskap och vackra Leva. När sedan personalen börjar packa ihop och vill gå hem drar vi oss motvilligt till bilen och åker hem. Ännu en härlig dag i juli har gått mot sitt slut.

lite av varje | | Kommentera |

kyss från Perugia

Ibland blir man positivt överaskad...ganska ofta händer det mig här på ön faktiskt och för ett par dagar sedan hamnade jag på ett mysigt ställe som jag åkt förbi hundratals gånger och tyckt det verkat alldeles för turistigt. Tur att man ibland blir så fikasugen så man bara måste stanna på första bästa ställa och att det just den här dagen blev Ihre gård. Stället ligger precis vid vägen och det första man ser är en, som på så många andra ställen, turist fälla....gårdsbutik även kallad och innehåller massor av vackra saker men priserna är ofta höga och även om det är en fröjd för ögat att se sig om i butiken och härligt att känna på alla vackra keramikkoppar och lammskinn så blev det inget handlat för min del.
                   

Nu kommer det man inte får missa....gå förbi gårdsbutiken och sikta in dig mot Kaffestugan. Där hamnar man lite i en oas. Glömd är den trafikerade vägen och dyra turistprylar och fram kommer ett mysigt café med luncher och gott hembakat fika.
             
Dofterna av nybakat bröd och bullar sprider sig i lokalen och man kan välja mellan att sitta i ett stilrent rum med höga stora fönster, en mindre del med vita stolar och röda dukar på borden samt pelargoner i fönstren. Man kan också leta sig in till rummet längst in för att sitta i riktigt gamla stoppade möbler i gammelrosa eller ta chansen att sitta ute i någon av de vackra uteplatserna. Vart man än sätter sig med sitt fika kan man avnjuta det i lugn och ro.
                  
Själv tog jag chansen och lyxade till det med en kopp te(naturligtvis) och en "Kyss från Perugia" med vispad grädde.
                                  
Riktigt gott, vackert inrett, trevlig personal, hembakat och ett ställe jag absolut måste tillbaka till. Vilken tur att man gör tvärtemot vad man brukar i bland och stannar istället för att köra förbi.

lite av varje | | Kommentera |

kyrka och jeansmode

Gick en sväng på stan och hamnade i Metodistkyrkan och utställningen "ATTITYDER I JEANS". Kreativt, bra gjort, tänkvärt och spännande blandning av kyrka och jeansmode.Foto | | Kommentera |
Upp