smaskig blandning på toppen




När jag ska ha med mig något gott att knapra på under båtfärden
till fastlandet köper jag ofta OLWs  Nöt och Bärmix
en oslagbart smaskig blandning av nötter, blåbär och tranbär.



När jag så är inne på ICA och handlar en dag hittar jag ett recept på en sockerkaka med just denna smaskiga nötblandning på.  Självklart måste jag prova att göra kakan och tog den med på ett av stämmrepen i min kör och kakan gjorde succé. Såååå god!!
I receptet ska man använda ICAs egna nöt&bärmix men jag använde OLWs och det gick naturligtvis lika bra.

Här har jag provat att göra samma recept men som muffins och resultatet blev väldigt bra så för alla er som tycker om nötter och kardemumma kommer här ett toppenbra recept.

 

 

Kardemummakaka med nöt&bärmix.

5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk kardemummakärnor stötta
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
150 g nöt & bärmix, ICA Gott Liv.

1.  Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form ca 24 cm i diameter med matfett.
  
2.  Blanda mjöl, socker, kardemumma, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.Finfördela matfettet i   
     mjölblandningen och rör ner mjölken.

3.  Häll smeten i formen och strö över nöt-och bärmixen.

4.  Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

5.  Låt kakan svalna på ett galler.

6.  Servera gärna kakan med vispad crème fraiche smaksatt med florsocker och rivet citronskal.

Jag gjorde nio stora muffins (amerikanska) på samma recept och gräddade i 200 grader i 15-20 min.

 

 

Recept | | Kommentera |

dagens bild(er)



Foto | | Kommentera |

regnig höstkväll

              På vandring genom Visbys gränder en regnig höstkväll.

   

           

   

Foto | | Kommentera |
Upp