Gammalt och nytt blandas i härlig harmoni.

Är man fashinerad av vackra gamla burkar, emaljskyltar och te så finns mycket att se på under en fika stund i Sveriges äldsta te-och kaffehandel som öppnade 1899. Vi är naturligtvis på Esters Te-och kaffehandel på Folkungagatan 95 i Stockholm där man fredagar, lördagar och söndagar kan avnjuta sitt afternoon tea.

Ett litet fik med mycket gamla anor där gammalt och nytt blandas i en härlig harmoni. Självklart är det just Afternoon tea som skall intagas och vi slår oss ned med ett leende på läpparna. Kylan utanför dörren når inte in till oss och vår stilla stund av njutning.

Brödet är nybakt, tet är nygjort och vad du vill ha på din färska scones väljer du själv vid en liten buffébänk. Smör,lemoncurd, olika sorters marmelad och olika sorters ost finns att välja på liksom två sorters hårt bröd och två sorters små kakor som avslutning.

Lokalen är liten, tekopparna enorma och stället är verkligen värd ett besök. Finns det inte plats när du kommer så vänta en stund...det är det värt.

I en av cafeets böcker kan man läsa om gamla tider i Te-och kaffehandeln eller sjunka djupt ner i soffan och läsa t.ex. om teets historia. Här kan man nog bli sittande hur länge som helst.
 
En härlig dag i glada vänners lag går mot sitt slut och det är dags att åka båten hem till mitt vackra Visby igen. En färd som går genom isen i mörkret.

När jag står ute på däck och fotgraferar isen som slår mot skrovet och vinden är isande kall känns det skönt att tänka tillbaka på cafet och jag lämnar snabbt den kyliga vinden och tar mig in till min plats och en pappersmugg med te...inte lika gott som på cafe men iallafall varmt.
Foto | | Kommentera |

...allt vitt blir till vackert glittrande vatten.....snart.

Måste tyvärr meddela att min kamera gått sönder så det blir inga vackra bilder med vårsol. Men innan jag släpper in våren hit till bloggen blir det en liten återblick på vintern...

Jag börjar med att dela med mig av spår i snön. Spår som får mig att fundera, skratta och kanske till och med gråta en skvätt. Här får du en liten inblick i min vardag och vad jag passerar när jag är ute och ser mig omkring i det vackra Visby.

"det som göms i snö kommer upp i tö"
 Vi är vanemänniskor och finns stigen man brukar gå långt under snön så tycks vi ändå hitta vår väg...och som man säger....
"det finns ingen väg men där många går blir det en"
 

Spår kan se ut på olika sätt och får mig att fundera en hel del.....
"Vem/vad har lämnat dessa vackra spår?"
Snö i mängder både högt och lågt men när den vackra vårsolen värmer blir allt det vita till glittrande vatten. Ute vid ringmuren en solig dag fotograferade jag detta...Lite lättare var det dock att fotografera vatten i frusen form....


Avslutar med några bilder på Visbys vackra ringmur så här i vinter rusket i hopp om att våren snart kommer och östergravar fylls av lekande barn, grönska och vandrande turister i solsken.
Lämnar vinten bakom mig och ser med förtjusning framåt mot soligare dagar och varmare vindar som bär mig mot nya äventyr och platser att föreviga i bild och text....

Foto | | Kommentera |
Upp